Knashundar

Nu har snön kommit, väldigt sent, men ändå! Den vita puffen får hela benen och magen full i snöbollar! Har hört om olika sprayer eller tex cocosolja som man kan försöka ha i pälsen!

Innan snön kom så hittade jag plötsligt hundarna uppe på jordkällaren. Jag har ju äntligen hela gården inhägnad med hyffsat högt staket och än så har inga sloughi försökt hoppa över!

Ropade på dem för att försöka skrämma dem bakåt så inte Diza skulle få för sig att svinga sig ut, kan säga de inte brydde sig…Nåja, allt gick bra tillslut, och det blev ju några snygga kort!!

 

Händer inte så mkt

Men, vi var på utställning på Öland med Chineserna, det gick sådär!! Första dagen var det special och Diza fick exc men oplacerad, blev rädd i ringen då ett litet baran började gallskrika precis bredvid! Hon blir ju ledsen bara diskmaskinen piper!! Men men, Yatzy fick VG, det är ändå hennes första utställning, både hon och jag ovana! Men hon fick vara med i bästa hud!!! Det var kul!!

Dag två var det omvänt, Diza ville inte alls, fick VG och var mkt osäker på domaren! Som jag själv inte tyckte var så trevlig då han blev irriterad när hon var lite skeptisk. Kan säga att efter detta har hon inte blivit gladare på bordet med domare!!! Så måste träna massor där.

I helgen som kommer åker vi till Rättvik på inoff med Amaya!! Det ska bli så spännande!! Vi har då varit på två träningar som gått superbra!! Så håller tummarna!! Må så gott!

Oj så länge sen

Ja, jag har tappat hoppet om sloughi.

Jag kunde av olika skäl, personliga, som gjorde att jag inte kunde ta en kull på Chaami.

Dessutom dog min älskade Qilah hastigt och oväntat! Hon fick troligen någon sort mördarbakterie när hon låg inlagd på Falu djursjukhus för att ta bort ett inflammerat öga. Det finns såklart ett namn på den diagnos vi tror hon hade, men minns det inte.

När människor får detta i en arm eller ben är amputation det ända som kan rädda livet på den personen. Qilah fick det i en bog. Det var så fruktansvärt och jag har inte kommit över det än!

Så, jag bestämde mig för att göra ngt helt annat. Så jag skaffade Diza och senare Yatzy. De finns på egna sidor på hemsidan.

Vad händer nu?

Ja, ev får jag låna en sloughitik, och ta en kull. Men hur det blir får tiden utvisa.

Jag ska göra lite tester, bla patella och PRA på chineserna så får vi se om det kan bli nån kull där!